Getuigenissen Opstellingen

Getuigenis 1

Toen er gevraagd werd om deel te nemen als representant aan een “Familieopstelling” hield ik mijn hart vast, “familieopstelling, representant” waren woorden die in mijn woordenschat niet voorkwamen laat staan iets voorstelden. Maar leergierig en openstaand voor het “onbekende” schreef ik mij in…
Wat een beleving, je plaatsen in de energie van iemand anders. En hele mooie ervaring als je ‘t mij vraagt! Na de familieopstelling voelde ik ook kleine veranderingen in mijn houding en aanvoelen, dus het werkt ook onrechtstreeks!. Een paar maanden later werd ik geconfronteerd met een ernstig probleem in de vrouwelijke linie van mijn familie en werd er mij duidelijk gemaakt dat enkel mijn dochter en ik samen dit konden stoppen voor het allergrootste goed van ons nageslacht. Ik richtte mij tot Titine en Johan, om te weten of een vloek via een familieopstelling kon ”behandeld” worden.

Na een positief antwoord werd er een “familieopstelling” gepland. Sta me toe niet in details te gaan MAAR toch wil ik graag kwijt dat het verbluffend was te mogen vaststellen dat amper na één dag ik tijdens een telefoongesprek met mijn moeder positieve veranderingen kon horen en voelen: ze had een totaal andere houding naar mij toe. Ik werd herkend!
Mijn dochter die enkele dagen later contact opnam met haar grootmoeder vond het zo opvallend dat ze mij onmiddellijk opbelde om het mij te vertellen. Ik mag met een opgelucht en blij hart zeggen dat de gevraagde familieopstelling veel verandering heeft teweeggebracht, waarvoor ik Titine en Johan heel dankbaar ben!

D.T.
______________

Getuigenis 2

(mailbericht overgenomen met toestemming van de auteur)

Dag J.,

Ik zag de laatste berichten tussen jou en de anderen en wil je nog een ander voorstel doen. Hierbij gevoegd vindt je de nieuwsbrief van Lita works.
Nu zaterdag ga ik met hoogste waarschijnlijkheid naar deze systeem opstellingen.
Wat zijn nu die systeem opstellingen zal je je afvragen. Wel nu dit is een manier om terug orde te brengen in je systeem. (op ziels niveau).
De opstelling start altijd vanuit een vraag, een probleem, …  van daaruit wordt er een voorstel gedaan om een richting uit te gaan.
Stap twee is het kiezen van de verschillende personen die een rol gaan representeren in de opstelling van de vraagsteller en deze een plaats geven in de ruimte.
(De vraagsteller kijkt dan toe op zijn  eigen systeem)
Stap drie is begonnen, welke gewaarwordingen komen er boven bij de verschillende personen bij zichzelf en of in relatie met de anderen.
En dan kan de magie zijn werk doen, de gevoelens, de interactie, enz… doen hun ding en brengen duidelijkheid en stroming in de situatie.
Het heeft uitwerking in twee richtingen, de eerste is voor diegene die de vraag stelt en de tweede is voor diegene die in de opstelling een rol vertegenwoordigd.
Magisch en krachtig!!!

Wij, C. & ik, laten meestal geen kans voorbij gaan om hier aan deel te nemen. De ervaringen die wij daarmee al opgedaan hebben zijn onbeschrijfbaar.
Het geeft je ook de kans om opnieuw te leren voelen, dit op een veilige manier omdat, één de dingen die je ervaart niet van jezelf zijn en twee door de zorgzaamheid van de begeleiding.
Dus minder persoonlijk, emotioneel en toch veelzeggend over je eigen situatie

B.

______________

Getuigenis 3

Mijn ervaringen met opstellingen door Titine en Johan

Boeiend, speels, ontroerend, indrukwekkend zijn woorden die me direct te binnen schieten als ik denk aan de middagen die ik met Titine en Johan en anderen in het Great White Whale Center in Borsbeek mocht mee-be-leven.

Tijdens deze (familie)opstellingen heb ik bij eigen opstellingen en in mijn ‘rol’ als representant wonderlijke dingen zien gebeuren. Trauma’s die zichtbaar worden in generaties, begrip dat ontstaat doordat je ziet en voelt…wéét dat iemands voorouders gebukt gingen onder (oorlogs)leed, verlies van kinderen of echtgenoot.
Je kijkt als het ware even terug in de geschiedenis…

Iedere keer heb ik de helende werking mogen ervaren zoals bij een zeer recente eigen opstelling waarbij ik mijn ambivalente houding jegens mijn 2e echtgenoot als thema inbracht.
Tijdens de opstelling werd letterlijk de slechte relatie met mijn 1e echtgenoot zichtbaar. Mijn representant heeft veel moeten overwinnen om de aanwijzingen van Titine op te volgen. Maar door o.a. de goede begeleiding en de veilige setting kon veel oud leed ter plekke geheeld worden.

Meteen bij thuiskomst bemerkte ik al een verandering. Meer innerlijke rust en alsof een groot stuk frustratie en verbittering bij mezelf was opgelost.
In onze relatie kan nu meer ruimte komen om met en van elkaar te genieten!
C.H.
______________
Getuigenis 4

Lieve Titine,
Ik had je willen mailen met een groot dank je wel voor de eerdere opstelling. Je deed het zo prachtig in de flow en pakte zo mooi op alles wat ik ook van binnen ervaarde, alle stapjes, zo smooth. Ik was van alles diep onder de indruk.
M.E.

______________

Getuigenis 5
Wat een verhelderend, upliftend namiddagje gisteren !!!
Dankje voor dit prachtig werk dat jullie neerzetten

Hartegroet,
G.V.

______________

Getuigenis 6

Bij het begin van dit nieuwe jaar wou ik jullie nog graag bedanken voor de twee familieopstellingen waaraan ik heb deelgenomen.
De eerste opstelling in mei is vooral voor mijn moeder heel helend geweest. Ik vond het bijzonder om te merken hoe tevreden zij geworden was, alsof er een zware last van haar was gevallen… Twee maanden later is zij rustig heengegaan.

A.R.

______________

Getuigenis 7

Op 21 maart was het eindelijk zover; mijn steeds maar weer uitgestelde opstelling. Uitstel omwille van mijn angst voor wat er ging komen. Maar mijn onrust was groter dan mijn angst. Ik wou zo graag bepaalde antwoorden vinden…
Bij het begin van mijn opstelling verdween alle angst toen ik zag hoe de representanten in het veld gingen staan. Het was fascinerend om te zien hoe representanten, mensen die je totaal niet kent, je huidige familiesituatie zo duidelijk kunnen weergeven. Ik herkende onmiddellijk ‘mijn’ familiesituatie. Dat gaf me moed en ik voelde dat alles in orde zou komen.
Gaandeweg de opstelling kreeg ik meer en meer inzichten. Voor mij was het heel leerrijk om op deze manier het waarom te kunnen achterhalen van bepaalde keuzes gemaakt door je eigen familieleden.
Het is voor mij duidelijk geworden dat via deze systemische benadering heel duidelijk wordt gemaakt dat heel wat lijden zijn oorsprong vindt in een pijnlijke gebeurtenis in de familiegeschiedenis.
Mijn opstelling heeft het toegelaten dat mijn familieleden vrij zijn gekomen uit de “verstrikking” en nu hun eigen leven kunnen leiden.
Maar het gaat veel verder, dieper.
Ik werd niet alleen beloond met prachtige inzichten, IK kon ook zélf de heling ervaren. Ik vind het zo mooi dat men via (familie)opstellingen contact kan maken met de bewegingen van de ziel.
Een familieopstelling doet dus naar mijn mening een eigen bijdrage in een helings- of genezingsproces. Het is een stap in een traject.
Ik ben Titine en Johan heel dankbaar dat zij mij tijdens dit traject op een heel professionele en hartelijke manier willen begeleiden.
W.G.

______________

Getuigenis 8

2 weken geleden had ik plots ongelooflijk veel zin om samen met mijn ma te gaan shoppen in Antwerpen.
Ik heb de trein in Tienen genomen en 1,5u later liepen we met z’n tweetjes over de Meir in Antwerpen.
Het was een ongelooflijk gezellige namiddag! Gewoon moeder en dochter, samen op zoek naar een leuke broek of toffe schoenen 😉
Samen lekker lunchen en bijpraten.
Dit was méér dan 5 jaar geleden!
Ik kan je met trots zeggen dat dit het prachtige resultaat is van mijn opstelling! 🙂
Dankjewel.

Hartgroet,
W.G.

______________

Getuigenis 9

‘Weerstand, een hoofdthema… weerstand die je saboteert in alles waar je van houdt, alles wat je voor jezelf wenst, alle moois dat je voor jezelf kan voelen. Het is een innerlijk gevecht en het lijkt alsof je mooie, liefdevolle, zachte kant die zo ongelooflijk groot is, het toch niet kan halen. Heimelijk wil je zelfs niet dat die het haalt.

Een opstelling dus om oog in oog te komen met wat dat nu juist is, die weerstand. Hoe ga je ermee om en nog belangrijker, hoe reken je ermee af? Blijkt dat je geen afrekening maakt om dit op te lossen. Hoewel de opstelling in eerste instantie niet veel teweeg leek te brengen, kwamen na een paar weken allerlei mensen op mijn weg die mij mondjesmaat openingen aanreikten. Hoewel het dikwijls dingen waren die ik eigenlijk wist, zorgden ze nu voor verschuivingen in mijn voelen en in hoe ik mezelf zie. Zelfvernietigend denken is nu omgekeerd in eerder koesterend en liefdevol naar mezelf kijken. Het strijdperk is leeg.

Alsof de opstelling iets bespreekbaar en tastbaar gemaakt heeft, is er nu ruimte om mezelf op een andere manier te zien, om mijn waarde te zien. Ik doe nog oude dingen maar merk het wel en voel dat het niet meer bij mij past. Ik ben nu weer thuis bij mezelf en heb alle tijd om wat nog niet echt oké voelt zijn eigen moment en plaats te laten vinden waar het kan zich kan oplossen.’

BDS

______________

Getuigenis 10
Er is zoveel aan het veranderen bij ons thuis,…ik heb/had altijd het gevoel dat ik opzij werd gezet, me direct minder voelen als mijn partner me wat minder aandacht geeft…ik plooi me ook in kronkels en bochten om alles gedaan te kunnen krijgen voor zijn firma,…koken, boodschappen, op de baan voor zijn firma,…maar ik kon ook geen “nee” zeggen…
Ik ging na het eten soms nog naar boven (bureau) en werkte tot 23-24u, …. “om goed te doen voor hem” want dan gaat hij me liever zien…. (dacht ik)
Ik holde mezelf voorbij en zette mezelf ook opzij omdat ik dacht dat hij me echt liever ging zien….
Nu …enkele maanden na de familie opstelling…
Ik kan beter mijn grenzen trekken, kan “nee” zeggen, op bepaalde dingen.
Als er werk moet gebeuren, en ik heb geen tijd meer die dag,…dan kan ik zeggen,…jammer, is voor morgen of overmorgen, of hij moet het zelf doen…
Ik ga ook minder snel in mijn agressie waarvan hij duidelijk niet weet waar dit van komt…
Ik heb ook besloten om mijn droom die ik al jaren wil doen, te volgen,…nl toneel gaan spelen.
Mij partner is er volledig tegen, en als hij iets afbreekt, dan is hij gewend dat ik dat wel ga laten voor hem,…omdat hij dat gewoon is en omdat ik steeds dacht…ik zal het maar laten, want anders gaat hij me misschien verlaten… (verlatingsangst van mij)
Maar ditmaal ben ik heel vriendelijk gebleven en ben toch gaan kijken naar de repetities, en ben inlichtingen gaan vragen.
Heb besloten om dat te doen, maar kan vanaf 2017 beginnen.
Ik kwam heel enthousiast thuis, en hij brak het bij elke zin alleen maar af…
Ben dan ook heel rustig gebleven, en heb gewoon gezegd dat ik niets fout doe, dat ik gewoon iets wil doen dat ik al jaren wil doen…
en dat ik dat dan ook ga doen, en dat ik het heeeel jammer vind dat hij niet blij kan zijn voor mij.
Ik gun hem zijn sport ook, tot 3x in de week en ook tot 23-24u.
Hij voelde dat ik het meende, en ging nog een stap verder….
Ik werk maandag en vrijdag voor hem…(administratie en de baan) en de andere dagen werk ik voor de begrafenissen.
Awel zegt hij…dan gaat ge maar terug full-time werken en ge gaat de helft van alles betalen, en ik zoek wel iemand die de administratie komt doen….
U moet weten,…ik word voor die dagen niet betaald… ik doe dat voor hem…maar doe het graag hoor.
“Wij gaan uit elkaar groeien!” zei hij…terwijl de repetities maandag en vrijdag van 20 tot 23u is.
Hij zegt dat ik ook geen tijd meer ga hebben voor de firma en zijn administratie…. allemaal excuses want van 20 tot 23 u ga ik geen admistratie doen…..
Tenzij ik achter sta met werk natuurlijk….
Ben nog steeds kalm gebleven, want in zo’n dreigementen, verlies ik mezelf normaal omdat die verlatingsangst altijd boven komt.
Ik heb gewoon gezegd: “ Als jij het nodig vind om iemand voor de administratie te zoeken, en die dan ook nog te betalen, dan is dat UW keuze, en doe je maar…maar dreigen met full time te werken en van alles de helft te betalen…? Ik ga alleen terug full time werken als IK DAT ZELF BESLIS en daar voor kies…niet op zo’n manier…
Hij wist niet wat er gebeurde want hij voelt ook geen agressie meer bij me. Ik heb gisteren zelfs een briefje in de douche gehangen als hij thuis komt van werk…”nog steeds boos”? …geen rede voor, jij bent mijn man en ik zie je ontzettend graag!” Ik ben gewoon mild gebleven…
Hij weet dus niet wat er gebeurt en kan het ook moelijk plaatsen, hij is na de douche niet bij me in de zetel komen zitten, hij heeft me ontweken en is rechtstreeks naar boven offertes beginnen maken….
Zo…
Ik hoop dat u een beetje op de hoogte bent van mijn veranderingen….ik ben er heel blij mee dat ik het een beetje “anders” kan aanpakken…
W.T.

______________
Getuigenis 11
Tekstje ivm onze individuele opstelling rond Angst
Als angst al sinds je kinderjaren zonder ophouden je leven komt binnen wandelen, lijkt het dat angst een wezenlijk deel van jou uitmaakt en dat je er nooit werkelijk afstand van zal kunnen nemen….
Je gaat je dan conformeren met een energie die wel claimt bij jou te horen, maar eigenlijk klopt dat niet.
Van jongs af aan zie ik de angst in mijn nachtmerries en is er een diep gewortelde vrees voor donkerte, voor de nacht, voor datgene wat duister is. Het heeft me veel therapeutische sessies gekost om mijn angst onder ogen te kunnen zien. Waarbij ik merkte dat als ik jong was, ik de wereld ervaarde als een gevaar, als iets dat groter was dan mezelf, iets dat op me neerdrukte en waar ik eigenlijk niet echt in thuis hoorde.
Het analyseren van mijn dromen waarbij ik telkens weer net de dodelijke aanval van mannelijke spirits kon ontkomen, en een aantal creatieve coaching sessies waarbij ik die energie van angst buiten mezelf kon plaatsen en er vanop een afstand naar kon kijken, gaven me een duidelijk beeld waar de angst om ging. Een overheersende mannelijke kracht die denkt groter en sterker en krachtiger te mogen zijn dan mezelf, waar ik steeds van weg vluchtte… en daardoor klein bleef in mijn vrouwelijke energie. Op een nacht in een droom, na vele inzichten, kon ik eindelijk gaan staan tegenover die mannelijke kracht, en zien en voelen dat het allemaal een spel is waar ik evenveel in te brengen heb en even waardig ben! Wat een opluchting om maskers af te gooien en te gaan Staan!
We weten echter allen dat als je een inzicht krijgt in een bepaald thema dat je al een leven lang achtervolgt, en die energie leert omhelzen, dat je dan een oplossing creëert op een bepaalde laag. Maar daaronder kunnen nog lagen zitten, op emotioneel-mentaal-spiritueel niveau, en energieën kunnen soms zelf verre voorbije levens terug gaan.
De angst bleef dus, in veel mindere mate, maar toch nog steeds continu subtiel aanwezig…
En ik ben zo n vrouw die al een heel leven zoekt om te vinden, die steeds weer gedreven wordt om tot de essentie te gaan en zich niet conformeert met dingen als ze niet kloppen of niet goed voelen.  Er zijn aspecten die je zelf kan aanpakken. Soms heb je echter steun nodig om sleutels aangereikt te krijgen waar je alleen moeilijk kan bijkomen.
De ontmoeting met Titine en Johan van Lita Works hier in onze yurt te Begijnendijk, België bracht ons tot een dag van systemische opstellingen hier in onze yurt. Ik was verrast door de aanpak van Titine, door haar gevoel, haar inzichten, haar liefdevolle toch to the point aanpak en vooral door het proces om van een vraag via een opstelling tot een vorm te komen waarbij mensen inzichten krijgen in soms toch wel hele moeilijke en diepgaande levensaspecten.
Ik voelde dat ik graag met Titine een individuele opstelling rond angst wou uitwerken, vertrouwende op het proces en haar aanpak.
Mijn thema was dus de angst onder ogen kunnen zien en voelen waar die angst op een diepere laag vandaan komt.
Samen met mijn levenspartner Yves en alle objecten die onze yurt rijk is (!) werd een levendig tafereel gecreëerd dat meteen juist voelde. Intuïtief voelde ik dat elke stap en dat elk object dat betrokken werd in de opstelling, klopte.
Doorheen het intense proces van de opstelling ontving ik veel inzichten, en voelde ik me dankbaar om de essentie van mijn angst (en veel meer dan de angst) te mogen omhelzen, te zien waar de kern van de angst vandaan kwam en hoe die een plek kreeg. Waardoor ik eindelijk afstand kon nemen… en zo ruimte binnen in me kon (her)creëren voor oeroude vrouwelijke wijsheid.
De verbinding met mijn diepe vrouwelijke oerkern en kracht mag er nu zijn.
nu nog meer de weg vinden om die deze te voeden en te laten Zijn en Leven in dit bestaan… en ze uit te dragen en te laten stromen…
Het is een kracht waar ik me al lang van bewust ben maar een vorm heeft ze nog niet echt gekregen, integendeel, ik heb ze (ook onbewust) steeds weer weg gestopt
af en toe in ceremonies, rituelen, dans, vuur… voel ik ze, zie ik ze, ervaar ik ze…
Dank je Titine, dank je Johan
dankbaar voor de sleutels die Titine me aanreikte om iets oud verankerd in mezelf te helen en te eren
ik erken en zie jullie voor dit prachtige werk
in licht en liefde
Veerle Phara

www.kachina-creative2energy.com

______________

Getuigenis 12

Ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen.
Elke familie-opstellingen-dag is anders,
elke keer opnieuw is het een unieke ervaring.
Ook afgelopen zaterdag in Brugge.
In een gloednieuwe, gezellige ruimte (van “Lets Co & Co”) hebben we met z’n allen “Ja tegen het leven gezegd”.
Een kleine groep, bestaande uit leuke, warme en lieve mensen maakte deze dag zo bijzonder. De opstellingen waren deze keer niet zwaar beladen, of schokkend of aangrijpend, maar wel zo mooi, sereen, puur en krachtig. Ook de mijne.
Ik ben heel dankbaar dat ik aanwezig kon zijn en met zulke lieve mensen mocht samenwerken, onder begeleiding van een prachtvrouw Titine, en haar lieve man Johan.
Het is dankzij hun verlangen om mensen te helpen dat wij geholpen kunnen worden. Het is hartverwarmend om te zien hoe zij hun passie en kennis willen delen met ons.
Dank jullie wel voor de professionele en liefdevolle begeleiding.
Heel graag tot een volgende keer.
Warme groet,
W.

______________

Getuigenis 13

Ik nam afgelopen vrijdag voor het eerst deel aan een workshop opstellingen. Hoewel ik alleen als representant deelnam heeft het gebeuren me diep geraakt en veel in beweging gebracht. Het deed deugd om te ervaren hoe sterk een groepsdynamiek op zielsniveau kan werken en wat ik, alleen steunend op mijn intuïtie, kan betekenen voor mensen die ik voordien nooit had ontmoet. Voor mij was jullie professionaliteit en zorgzaamheid daarin de dragende kracht. Jullie gaven me de veiligheid en het vertrouwen om helemaal op te gaan in dit toch delicate proces.
Dank je wel!
L.D.

______________

Getuigenis 14

Lieve Titine en Johan
Nu is het aan mij om jullie te vertellen hoe ongelooflijk jullie twee zijn.
Ik voel mij zo gedragen en geborgen in jullie opdrachten.
Jij Titine hebt een ongelooflijke diepgaande transformatieve houding,
waar je bij de klanten terug de bron van liefde naar boven haalt.
De transformaties verlopen bij jou zo mooi vloeiend en doch zo sterk vanuit de ziel van de klant.
die ernaar roept om opgelost te worden.
Je hebt zo ongelooflijke goede kennis van de mensheid die je daarom zo sterk maakt in je zijn en doen.
Johan harmoniseert alles zo heel fijn en diepgrondend.
Daarom voel ik mij bij jullie in de transformatie, geborgen en gedragen invoelend in liefde en geluk.
Wetend als het afgelopen is, mijn hart en ziel weer roept van geluk en liefde en dankbaarheid.
Wens jullie veel licht en vreugde op het levenspad
Lara Ana Marianne – 19 maart 2016

______________

Getuigenis 15

Hello Titine en Johan,
Liefde is altijd het antwoord… zo waar.
Familieopstellingen laten me wandelen in werelden waarin ik graag vertoef. Ze brengen me meestal nogal wat inzichten en intense beroering… Een wetend veld die ons heel wat te bieden heeft… Zowel als representant als zelf- opsteller wordt ik telkens opnieuw ondergedompeld in een niet oordelende liefdevolle wereld. De heftigheid die soms als een storm doorheen de opstelling raast brengt na duiding meestal  diepe begrijpelijke wendingen. De zorgvuldigheid waarmee Titine floreert doorheen de opstellingen getuigt van een uit-het-hart komende stroming. Het telkens opnieuw  afchecken  bij de vrager van een opstelling of het niet te heftig wordt en/of ze door kan gaan geeft een uiterst aangenaam veilig gevoel om toch maar door te gaan…
Dankbaarheid stroomt doorheen mijn hart…
Heel fijn dat jullie, Titine en Johan met familieopstellingen werken.
Liefde is altijd het antwoord…
Hartegroet,
Jeannie Deronne – 8 april 2016

______________

Getuigenis 16

In de auto al voelde het als een bevrijding en nu thuis moét ik het leven vieren!
Ik durf zeggen dat ik voor het eerst écht de lichtheid van het bestaan voel.
Alsof ik uit een cocon kruip, mezelf nu pas echt zie, mezelf liefde kan en mag geven.
Muren worden gesloopt, alles komt binnen handbereik, mijn kracht, mijn zijn, mijn ziel …….
A. – 30 mei 2016

______________

Getuigenis 17

Omdat ik al een paar positieve ervaringen had met familieopstellingem met representanten, kwam er op een bepaald moment het idee in me op om een opstelling te doen ivm met een vastgoedproblematiek aan de kust waar mijn ouders een appartementje hadden.
Door het werken van de gemeente met 2 maten en gewichten, werden 88 eigenaars de toegang tot hun eigendom ontzegd, terwijl het ondergelegen handelspand wel mocht openblijven, ondanks een instortingsgevaar van gans het gebouw!
Heel de situatie kwam in een complete patstelling terecht …
Eigenaars van een appartementje dat met zuurverdiende centen was gekocht en voor velen een appeltje voor de dorst was, konden van vandaag op morgen niet meer genieten van hun eigendom, terwijl het gelijkvloerse handelspand gedurende maar liefst 2 jaar zijn handel bleef uitbaten …
Het zoeken naar oplossingen waar iedereen bij gebaat zou zijn door een werkgroep, werden elke keer afgeketst door de eigenaars van het handelspand … de situatie zat gewoon muurvast!
Ik besloot om aan Titine en Johan te vragen of een opstelling een mogelijkheid zou kunnen zijn om te kijken waar de angel zat?
Zonder verwachtingen begon ik aan de opstelling … Na een paar weken had er zich duidelijk iets in gang gezet.
De eigenaars van het handelspand bleken bereid te zijn om te praten en te onderhandelen!
Terwijl ik dit schrijf, zijn vandaag op nogmaals een vergadering, de bevestigende woorden uitgesproken dat de handelsuitbating van het gelijkvloers zal stoppen op 25 september aanstaande, en ze bereid zijn verder te onderhandelen met de promotoren, om dan hopelijk tegen het einde van het jaar beginnen afbreken …
Deze misschien wat ongewone opstelling heeft uiteindelijk toch een positieve beweging in gang gezet …
M.T. – 18 augustus 2016

______________

Getuigenis 18

hallo lieve titine en johan, ik wil jullie nog een keer hartelijk bedanken voor de opstelling. met name johan, omdat ik achteraf ineens bedacht dat ik zo kwaad was dat ik zelfs ‘met consumptie’ sprak, zoals dat heet, oftewel dat er spuug meekwam in mijn uitbarsting. dank je wel dat jij mijn uitval kon toestaan en kon laten stromen. ik ben jullie zo dankbaar. ik hoorde later dat iemand bang voor mij was maar zelf heb ik eigenlijk niet ervaren dat ik angstaanjagend was, ik heb het als een opluchting ervaren alles er uit te kunnen gooien wat me dwars zat. ik denk woede en onmacht en frustratie en verdriet, maar dat is nu, achteraf en is volgens mij helemaal niet belangrijk, het belangrijkste is dat ik t niet meer hoef op te kroppen. dank.
veel liefs en big hug, joke – 18 oktober 2016

______________

Getuigenis 19

Eerste middag in Mechelen: Opstellingen en dans nieuwe maan – thema “mijn innerlijke moeder”
“Een mooie middag. Juist de combinatie met de dans van Elisabeth geeft een lichte en zachte kadering die bij je blijft en je ervaringen draagt. Titine was weer even trefzeker als ik haar ken. Mijn opstelling liet me achter met vraagtekens. En al direct twee dagen later werd duidelijk dat juist die vraagtekens een betekenis hadden. Nu drie weken later is er al weer zoveel meer duidelijk geworden over mijn relatie met mijn moeder dat ik superblij ben dat ik deze middag heb gevolgd. Een heel blij dankjewel voor Titine en Elsabeth en Johan. Ik verheug me op de tweede middag.”
Marijke uit Breda – 23 november 2016

______________

Getuigenis 20

“Telkens er een nieuwe opstelling is, is het alsof het onderwerp net dat is wat op dat ogenblik al een tijdje aan me knaagt. Sommige opstellingen zijn heel heftig geweest, andere heb ik eerder als een simpel ” aha, zo zit het dus” ervaren. Maar altijd heeft een opstelling (zowel als representant alsook als vraagsteller) me iets verduidelijkt, bijgeleerd en veranderingen in m’n leven gebracht. Soms kleine dingen (bv de manier waarop ik sta en loop), soms heel grote stappen ( het loslaten van stukken uit mijn verleden). Ook al denk ik soms bij het aanvaarden van een rol ” ik kan hier niets uit leren, dit onderwerp heeft niets met mij te maken maar ik kan er de vraagsteller wel bij helpen”, toch blijkt altijd dat je net die rol krijgt die ook iets in gang zet bij jezelf…  Soms is een opstelling op zielsvlak heel pijnlijk maar toch is er bij mij telkens een vorm van bevrijding achteraf. Een gevoel dat iets op zielsvlak opgeruimd of zichtbaar gemaakt is, een poort die opengezet is naar iets nieuws en beter. De begeleiding van Titine en Johan is hierbij zo belangrijk, ze zorgen ook allebei gedurende de hele sessie voor het welbehagen van iedereen waardoor je durft “diep” te gaan. Ook de nazorg wordt door beide heel serieus genomen.
Ik ben benieuwd welke schuifjes in mijn zielekast ik tijdens de volgende opstelling mag openen en opruimen. Dat het boeiend en leerrijk zal zijn, dat ben ik nu al zeker!”

M. – 30 december 2016

______________

Getuigenis 21

Dag Titine en Johan,
even een reactie vlak na de workshop, voor de denker in mij zich weer gaat roeren.
De laatste tijd kwamen opstellingen op mijn pad, teveel om toevallig te zijn, en nu er nog een combinatie van dans en opstelling was, daar moest ik bij zijn.
Dankbaarheid voor wat er gebeurd is, het magische van mijn eigen opstelling, zo boenk erop,
ik was blij bij het begin van de opstelling toen ik Elisabeth zo vrolijk zag ronddartelen want dat is toch het nieuwe stuk in mij, dat terug aan het openkomen is, vrij van die ballast uit het verleden.
Maar gaandeweg werd zij dan ook zwaar en op de duur werd het dan een echt kerkhof, echt waar als ik voorhand geweten had dat het zo zwaar zou worden was ik er niet aan begonnen. Ik wou me excuseren tov de andere deelnemers voor de zwaarte van de opstelling, en ik werd er zelfs moedeloos van,
wat moet ik hier nu mee aan?  En zelfs dat werd dan nog door de persoon die mijn ziel speelde neergezet. Raar, het was precies of ik dat ergens wel wist maar het niet zag en door de opstelling werd het opeens allemaal duidelijk. De puzzel valt ineen en ik kan weer verder.  Er waren weer mogelijkheden geschapen,
Het was zo juist, ik vond het wonderbaarlijk hoe Titine zag wat er speelde.
Dit is te gek voor woorden, zoiets kun je toch niet verzinnen, zien wat nu energetisch iemands hele leven bepaalt vanuit de keuze die een ziel maakte, en hoe de andere mensen dat stuk voor stuk daar neerzetten … magie.
Wat Elisabeth zei over de heks resoneerde dan weer met een ander stuk in mij, ik weet dat ik dat daar leven na leven voor vervolgd ben, en ik zie een heks ook als een wijze vrouw. Maar ik heb dat dan maar schoon weggestopt in dit leven, no way dat ik terug door die folteringen en die pijn zal gaan omwille van mijn wijsheid. Maar dat zal dan voor een volgende opstelling zijn, misschien zelfs veel later.
Eerst terug naar de speelse kracht van het jonge kind en tenvolle die vreugde beleven. Het deed me ook deugd wat Johan achteraf nog tegen me zei over de vreugde en dat speelse, dat dat mijn gave is. Ik had het wel al ervaren in de dans, dat ik daar spontaan naar teruggrijp en mensen zien dat ook onmiddelijk in me als ik dans, maar blijkbaar is het nu de kunst om het ook buiten de dans om te beleven en neer te zetten.
Ik herinner me nog altijd dat Johan na mijn eerste opstelling bij jullie zei dat hij het een heel spirituele opstelling vond en dat hij er zelf zo van ontroerd was. Nu was het weer zo’n spirituele opstelling, heel diepgaand.
Anne – 28 januari 2017

______________

Getuigenis 22

Zonder mij veel te bezinnen,
mocht ik spelend met kleuren mijn thema beginnen
Zodra ingevuld door representanten kozen ze elk een andere kant
Er was geen enkele band,
Het werd een slagveld
Kon dit door verbindende liefde worden hersteld?
Voeding werd geschonken, hartjes werden gedeeld,
Kristallen kamen eraan te pas,
Emoties werden geuit en toch bleven allen verdeeld
En uiteindelijk , jawel … het verleden genas
Want uit dit alles groeide
met heel veel moeite
een krachtlijn vanuit de oermoeder voor mij
met heel wat engelen en licht aan mijn zij.
Ik adem de energie nog steeds in
En schrijf nu een nieuw begin.
H – 22 april 2017

______________

Getuigenis 23

Het is reeds sedert enkele jaren dat ik opstellingen bij Johan & Titine bijwoon. De reden waarom ik ‘vaste klant’ ben bij Lita Works, zowel als representant alsook voor eigen opstellingen, is omdat ik telkens verwonderd en geraakt ben door de uitwerking die deze intense momenten op mezelf en andere deelnemers hebben.
Door hun jarenlange ervaring in opstellingswerk slagen ze er beiden in om in een bijzonder aangename en veilige context belangrijke levensvragen of issues te doorgronden en waar nodig te helen.
Elke opstelling is weliswaar geheel verschillend en heeft, naar mijn persoonlijke ervaring, ook niet steeds dezelfde intensiteit. Hetgeen m.i. volkomen normaal is omdat bepaalde thema’s of probleemstellingen meer of langer aandacht vragen dan andere.
Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat deze familie- of andere opstellingen hun effect hebben, op een manier dat moeilijk of zelfs niet tijdens een indiviuele 1 op 1 consult kan worden geheeld.
Tot slot wil ik nog mijn dankbaarheid uiten dat ik het mooie werk van Johan & Titine heb mogen leren kennen alsook mede heb mogen faciliteren in Let’s Co & Co, mijn inspiratiecentrum te Brugge.
Steven Bourgeois, 26 augustus 2017

______________

Getuigenis 24

Het was gisteren wel een van voor mij de bijzondere intenste diepgaande opstelling.
Ik kan niet anders benoemen dan het “oer”huilen wat ik moest.
Zo uit mijn tenen, maar ook zo de pijn en het gemis/eenzaamheid gevoeld, de hopeloosheid.
Maar ook de dankbaarheid, de onvoorwaardelijke liefde, de lichtheid.
Het voelt echt fijn sterker en krachtiger….
Ben moe maar voelt echt fijn.
De liefde voor mezelf, maar ook de liefde naar man en dochter, de verbinding is fijn …
De zin die vandaag door mijn hoofd heen gaat is je krijgt kracht naar kruis …
JK – 24 september 2017

______________

Getuigenis 25

Mijn zelfvertrouwen heeft een ferme boost gekregen!
Wat een mooie opstelling.
Het hing al een beetje in de lucht … Ik kon laten komen wat zich wilde tonen en hier volledig op vertrouwen …
Zelf had ik het zo niet kunnen bedenken toen daar het voorstel kwam om een blinde opstelling te doen …
Het overkwam me en ik vertrouwde erop. (en toch vond ik het ook wel een beetje spannend)
Ook al werd niet alles benoemd, het voelde zo vol-ledig …
Ik had al gedurende een tijdje enkele besluiten genomen om los te komen van het zoeken en om meer met de stroom mee te gaan …
De opstelling voelde als een bevestiging daarvan en gaf vertrouwen …
Ik vertelde aan een vriendin over mijn opstelling en zij vroeg gretig wat mijn ‘zieletaak’ dan was …
Kon ik haar niet op antwoorden, daar waren geen woorden aan gegeven … toch voelde het dat het helemaal klopte.
De erkenning die ik hier voelde bracht me in mijn kracht …
… en daar ben ik dankbaar voor …
Mijn oudste broer beleeft de laatste dagen van dit leven … en ik kan er, vanuit die kracht, helemaal voor hem zijn …
Dit voelt zo zuiverend … hier valt alle schijn weg en kom je tot de essentie van dit leven …
Dankbaar dat ik aanwezig kan zijn ❤
Daar hoef je geen woorden voor …
Hartegroet, Ilse  – 30 november 2017

______________

Getuigenis 26

Hoe doe je dat?
Van overleven naar leven …
Van negatief naar positief …
Van controle willen houden naar jezelf overgeven …
Verwachtingen loslaten …
Hoe weet je wanneer je gevoel spreekt?
Allemaal vraagstukken die bij mij spelen en waar ik het antwoord niet op kan bedenken, maar dat is het hem juist, dat denken …
Zoveel mogelijk uit mijn denken en gaan leven vanuit mijn gevoel, dat is mijn missie.
Door deel te nemen aan de familie opstellingen bij Titine en Johan heb ik mogen ervaren hoe de wereld buiten het denken eruit zit. Puur op gevoel … voelen en ervaren.
Ik heb ondertussen tweemaal deelgenomen aan de opstellingen. Eenmaal als representant en eenmaal een eigen opstelling gehad. Beide waren voor mij heftig en helend.
Oude pijnen en onverwerkte emoties kwamen naar boven om gevoeld te worden. Na deze intense ervaring kon ik ze gaan omarmen met liefde en als een stukje van mezelf.
Familiebanden kwamen naar voren, ballast die ik meenam vanuit de familielijn werd duidelijk. De onnodige ballast werd teruggegeven aangezien hij niet meer diende, dit gaf verlichting. De zoektocht naar mezelf waar ik mede door de opstellingen steeds meer inzicht in kreeg maakte ineens grote vorderingen. Ik sta sindsdien steeds meer in eigen kracht, kan mijn denken beter loslaten door meer vertrouwen te krijgen in het volgen van mijn gevoel.
Ik sta meer in verbinding met mezelf, open mezelf voor liefde. Liefde om te geven maar ook om te ontvangen.
Het grootste verschil merk ik in de omgang met anderen. Mijn familie, vrienden, kennissen die opmerken hoe krachtig ik ben geworden. De band met mijn kinderen die steeds dieper en puurder wordt, wat meer kun je jezelf nog wensen.
Op naar de volgende opstelling…..
H.V. – 17 december 2017

______________

Getuigenis 27

Hoi Titine
Dat duurde even
Eerst werd ik enorm ziek
Daarna voelde ik me meer hier
Zachter
Oud zeer, monsters in de bek gekeken, vanonder het tapijt gehaald
In de energie verschoven …
Angsten en verstijvingen worden helderder
Zachter ook het oordeel over mezelf hierin
Een warmer contact met mijn moeder
Of mijn hart is opener
En tegelijk begrens ik meer zonder schuldgevoel
Meer verbinding verzachting in eigen gezin
Naar partner en kinderen
Tegelijk voelen dat er nog een opstelling nodig is
De vaderlijn uitzuiveren
Verantwoordelijkheden
Schoonmaken
Opruimen
Bewegen in plaats van behouden (angst)
Daadkrachtig MOGEN zijn
De last niet alleen dragen
Niet gezien voelen tenzij ik uitmuntend ben
WETEN dat ik het niet hoef te dragen
Maar gevoelsmatig nog niet kunnen loskoppelen
Mijn lief heeft in de gang van ons huis het valse plafond er uit gehaald
Er is opeens ruimte gekomen
Lichtheid
En er kan meer dan je denkt
Dankbaar voor deze confrontatie

Dus Titine
Je gaat me terugzien

BvM. – 4 februari 2018

______________

Getuigenis 28

Ik had al vaak over opstellingen gehoord, maar nog nooit persoonlijk het genoegen gehad het zelf te mogen ervaren. Ondanks de sprong in het onbekende, voelde het werken met Titine zeer veilig en vertrouwd aan. Het is merkwaardig hoe je jezelf verliest en (rijker) terugkrijgt doorheen de groepsopstellingen. Plots worden dingen helder waar je tot dan maar niet de vinger op kon leggen. De opstellingen gaven me niet al de antwoorden, maar het stelde me wel in staat de juiste vragen te stellen. Vragen die je doen stilstaan, die dingen in beweging zetten, en het potentieel voor verandering in zich houden. Zeer dankbaar voor deze ontmoeting met Titine en mezelf.
MB – 11 februari 2018

______________

Témoignage 29

Bonjour Martine, j’espere que tu vas bien. Je tiens à t’ecrire ce message pour encore te remercier de m’avoir constellé à la journée Cofasy.
Finalement j’ai tourné la clé dans la porte, j’ai fait des recherches aux archives et j’ai retrouvé le dossier de ma grand mère et de son concubin de l’époque. J’ai découvert son secret.
Je pense que c’est le plus beau cadeau que je me suis faite pour la st Valentin ainsi qu’a mes enfants. J’ai pu comprendre tellement de choses sur ma vie, mes relations amoureuses et les difficultés scolaire de mes enfants. Pour tout cela je te remercie. En route vers de nouvelles aventures. A bientôt. Gros bisous.
N.D. – 15 février 2018

______________

Getuigenis 30

Titine is een schitterende opsteller;
Ze werkt zeer intuitief; heeft heel veel voeling met wat er gaande is.
Ze stelt de juiste vragen op het juiste moment.
Dat schept heel veel vertrouwen.
Dank Titine!

Warme groet,
Ruth – 11 september 2018

______________

Getuigenis 31

Dag Titine en Johan,
De opstellingen veranderen mijn leven. Wat ben ik ontzettend dankbaar dat dit, dat jullie, op mijn pad zijn gekomen. Wat begon als een onwennig avontuur mondt nu uit in grote persoonlijke (ziels)ontwikkeling. Het energetische stuk spreekt mij erg aan. Naast de ‘verklaarbare’ onderwerpen die de revue passeren voel ik nog sterker de energetische invloed op mijzelf en omgeving. Zeker ook het deelnemen als representant heeft mij grootse inzichten, healing en transformatie opgeleverd. Het doorleven en aanschouwen van (levens)vraagstukken heeft zoveel verschillende uitwerkingen. Een prachtig onderdeel van mijn zielenpad.
Jullie begeleiding, richting en persoonlijke aanwezigheid tijdens deze bijeenkomsten is bewonderenswaardig. Mijn dank is groot.
Liefs Iris – 3 december 2018

______________

Getuigenis 32

Hey Titine,
Er is alleszins een shift geweest 🙂
Ik heb mijn jarenlange ergernis in de houding van de vader van mijn kinderen naar onze middenste zoon A durven uitspreken.
Ik heb het gegeven dat ik zag gebeuren of hoe ik het ervaardde, bij hem benoemd.
Eerst ging hij in de verdediging, maar ik denk doordat ik nu in zachtheid kon blijven is hij bij zichzelf gaan voelen en kon hij inderdaad zien dat zijn
“knuffel”gedrag bij A anders was dan bij de andere kinderen (bij mij kwam die over als betuttelend en klein houden).
Hij kon het linken aan een moment met A dat hij zeer traumatisch ervaardde (A viel als peuter van de trap en bleef enkele momenten roerloos liggen).
En door de erkenning van het gegeven door de vader van mijn middenste zoon veranderde er bij mij iets energetisch 🙂 naast inzicht, kon ik nu ook begrip opbrengen voor het “andere” knuffelgedrag dat ik energetisch oppikte maar niet kon verklaren.
Tussen mij en A is er terug meer contact vanuit het hart.
Lieve groet en tot binnenkort!
Helga – 6 december 2018

______________

Getuigenis 33

Wat ik ervaar bij opstellingen is dat deze voor mij steeds de juiste opstelling zijn, ook al krijg ik een antwoord op een heel ander gegeven dan de oorspronkelijk gestelde vraag. Achteraf blijkt voor mij toch telkens dat wat er naar boven komt in het veld net dat is wat nodig is om gezien en geheeld te worden.
Soms gebeurt het dat er iets naar boven komt waarvan ik denk dat dit reeds lang verwerkt is of waarvan ik me zelfs niet bewust ben tot het ogenblik dat het zich voor mijn ogen en ziel ontwikkelt.
Dit heb ik bij mijn laatste opstelling zelf ook ervaren. Ik dacht dat ik het verlies van mijn niet-geboren kind reeds lang een plaats gegeven had.
Mijn vraagstelling had dan ook hiermee niets te maken maar toch was dit het thema die heel duidelijk naar voren kwam. In eerste instantie voelde ik me daar wat verveeld bij (“ik wou toch een antwoord op iets anders?!”) en probeerde ik het toch richting mijn vraag te sturen door te denken “ ik wil dit niet zien, ik wil het over iets anders hebben! “
Maar gaandeweg bleek wat het veld me liet zien toch voor mij de opstelling te worden die ik echt wel nodig had.
Ik had, door omstandigheden, mijn rouwproces betreffende deze miskraam niet kunnen doorleven. Ik had mijn schuldgevoelens over dit verlies ook nooit uitgesproken maar zo diep weggestoken dat ik zelf haast niet wist dat ik ze had. Deze schuldgevoelens werden mij tijdens de opstelling zo ten volle in mijn gezicht gesmeten dat ik dit niet langer kon wegsteken voor mezelf.
De boodschap die ik kreeg van de ziel van mijn ongeboren kind was echter zo mooi en krachtig dat ik me sindsdien enorm gekoesterd en gedragen voel door haar liefde.  Ik weet nu ook waarom ze in mijn leven kwam.
Sinds die opstelling weet ik ook dat we verbonden blijven met elkaar en heb ik mijn onterechte schuldgevoelens van me afgelegd waardoor ik op een heel andere manier naar mijn leven kijk. Er is meer lichtheid in mezelf gekomen omdat ik dit verborgen stuk heb afgewerkt. Ik heb ook veel meer vertrouwen in mezelf en in mijn kunnen gekregen en kijk er naar uit wat ze me nog allemaal zal leren!
De rol van representant was hierbij (zoals steeds) heel belangrijk want zonder hen had ik nooit deze persoonlijke groei kunnen meemaken.
Dus voor mij is het antwoord dat je krijgt tijdens een opstelling altijd het juiste, ook al had je een andere vraag gesteld.
M – 6 december 2018

______________

Getuigenis 34

Beste Titine,
zoals ik reeds kort na de opstelling liet weten, hebben wij een lening gekregen voor het huis. Bovendien werd er ons ook een lening aangeboden voor de zaak.
Wat er voor mij duidelijk werd na de opstelling is dat ik ‘mijn mannelijke kant’ mag erkennen wat betreft zaken doen. Zaken doen zit mij in het bloed. Ik besefte na de opstelling dat ik deze drie jaar lang aan de kant geschoven heb waardoor niets op gang kwam (misschien heb ik de leer van Hellinger verkeerd begrepen?). Ik ben heel blij dat het voor mij duidelijk werd dat ik mijn mannelijke energie niet hoef te verloochenen. Ik zoek nu naar evenwicht tussen mijn mannelijke en vrouwelijke kant. Ik besef dat ik mijn kwaliteiten MAG gebruiken, ook al worden die eerder mannelijk genoemd.
Het gaat hard hier en er komt allerlei op de proppen, problemen om aan te pakken, verborgen problemen. In plaats van erover te flippen of emotioneel te worden voel ik dat ik heel sterk sta en dat ik een houding heb van ‘jullie zullen rekening met mij/ons houden en jullie zullen ook luisteren en mij/ons niet zomaar aan de kant zetten’. Dit resulteert in een houding, van de tegenpartijen, die ook heel duidelijk is, ze merken dat ze niet om mij/ons heen kunnen.
Eigenlijk was ik altijd zo en heb ik die kant van me wat verloochent de laatste jaren. Blijft wel dat ik het heel fijn vind dat ik mijn vrouwelijke en zachte kant de ruimte gaf om te ontwikkelen. Thuis en bij familie en vrienden, in het dagelijks contact met anderen, geniet ik van het Vrouw-Zijn. In de zaak en in onderhandelingen met zakenpartners blijf ik vrouw, maar gebruik ik mijn mannelijke, krachtige energie.
B.G. – 12 januari 2019.

______________

Getuigenis 35

Hi Titine,
Zout in de wonde…zo heeft het tot voor kort gevoeld!
Mijn jongste zoon kwam met vrouw en kind 2 nachten bij ons logeren.
Toen wij ‘s avonds een kaartspel deden, raakten we aan de praat over de fricties tussen mijn andere schoondochter en mij. Mijn zoon was de hele avond al stevig aan het drinken en toen kreeg ik van hem ook eea voor mijn voeten.
Uitgeput als ik was van te hard werken om ons huis netjes te krijgen, viel dit rauw op mijn dak. Ik denk dat ik zeker 4 weken lang me erg verdrietig heb gevoeld mede doordat de problemen met mijn andere schoondochter ook weer erg actueel werden.
Wat het me heeft opgeleverd, was het extreem voelen van datgene wat in de opstelling als rode draad naar boven kwam nl ‘ME NIET GEZIEN VOELEN’.
Alhoewel heel pijnlijk en heel verdrietig maakte het me ook sterker want door die open wond tot op het bot te voelen en te accepteren ging ik dit ook in andere situaties herkennen … zowel van vroeger als van nu.
Het besef niet gezien te zijn, maakt dat ik me nu meer laat zien en me nog sterker voel.
Het klopt dus inderdaad dat het doorstaan van zo’n enorme kwetsbaarheid mij krachtiger maakt.
De problemen tussen mijn schoondochter en mij spelen op dit moment niet meer.
Mijn jongste zoon heb ik ‘gelaten’ dwz dat ik geen gesprek met hem ben aangegaan en hem ook niet heb geconfronteerd met zijn drinkgedrag. Wel ben ik van plan zo’n situatie niet meer hier of elders te laten herhalen. Ik wil dichter bij mijn grenzen blijven en mezelf meer gaan respecteren.
Genoeg voor nu.
C.H. – 5 februari 2019

______________

Getuigenis 36

Lieve Titine,
Met heel veel respect voor iedereen heb jij vorige zondag de familieopstellingen geleid !
Ik wist helemaal niet wat een familieopstelling eigenlijk was, maar ik wist wel dat het een hele diepe uitwerking kon hebben.
Ik had het tot nu toe nooit gezien of er aan meegedaan.
Het was een hele fijne ervaring om er aan deel te nemen.
Zowel de rollen die ik mocht spelen als het effect van de hele opstelling waren heel inspirerend, bevrijdend ook.
Liefde en magie tegelijkertijd zijn nog steeds te voelen.
Alles komt meer in balans en de stiltes vanaf dag 0 en 1 die er soms zijn, zijn best aangenaam en zeker niet vervelend, eerder om van te genieten.
Dankend en genietend van deze zondagnamiddag die losmaakte, inzicht verschafte en daarbij ook oploste door los te laten, wil ik er in de toekomst nog aan deelnemen.
met vriendelijke groeten,
Emma – september 2019

______________

Getuigenis 37

Wat frappeert als je meewerkt aan een opstelling is dat de mensen die meedoen automatisch weten welke rol ze moeten spelen.
Dat is echt magisch om mee te maken. Het is een ware spiegel voor jezelf als de sessie om jou gaat en jij jouw problematiek aangegeven hebt.
Titine weet goed raad met allerhande situaties en kan er altijd de rode draad uit halen, al is daar soms wel wat tijd voor nodig.
Titine heeft de benodigde opleidingen hierin gevolgd en werkt verder zeer intuïtief. Klasse om mee te maken.
Voor mij doorbrak het familiaire patronen. Het gaf mij een bevrijdend en dieper inzicht in mijn familie systeem.
Zodanig dat bepaalde blokkades opgelost werden.
Dank je wel Titine en ook Johan die als assistent een belangrijke rol vervulde op momenten dat mede cursisten in moeilijke momenten verstrikt raakten.
Theo Smits – oktober 2019

______________

Getuigenis 38

Hallo Titine.
Het gaat goed met mij. De opstelling bracht me als voornaamste boodschap dat ik zelf het lichtpuntje in mijn leven ben.
De dag nadien kwam H. mijn voetjes doen (voetzoolreflexologie) en dat kwam goed uit want ik had wat onrustig geslapen. Hebben het er samen over gehad o.a. over wie ik zou kiezen om mijn coach te zijn. Toen kwamen we er op uit dat ik mijn eigen coach ben ! Dit laten binnenkomen brengt me rust en vertrouwen.
Het is voornamelijk de ‘sfeer’, het veld waarin we de dag van mijn opstelling gewerkt hebben, die me is bijgebleven. Volgens mij is dit waar het allemaal om gaat in het leven. Net omdat het echter niet ‘alledaags’ is, voelt het soms vreemd … (Anekdote : toen ik na mijn opstelling buiten ging wandelen ging er door mijn hoofd (!) : wat een onzin, allemaal bullshit, … enz. Dat bracht me aan het lachen, “het is me toch wat dat ego”.)
Ik voel dat het ‘verblijven’ in dat veld, het ‘werken’ vanuit dat veld heel heilzaam is voor mij, dat het rust en vertrouwen brengt.
Stilaan voel ik dat ik mijn weg aan het gaan ben. Waarheen, dat is niet zo belangrijk, de weg is belangrijk. De weg naar mezelf en mijn plaats hier. Ik begin stilaan voeling te krijgen met wat mij (nog) te doen staat. Het is nog abstract, aftastend, nog niet concreet, maar maakt niet uit.
Blij dat ik dit zo effe heb kunnen neerschrijven !
Bedankt voor de vraag die dit in gang heeft gezet (ook bij de opstelling ben je begonnen met een vraag !) !
Hartegroet,
L.B. – november 2019

______________

Getuigenis 39

Beste en lieve Titine,
Inderdaad, heel subtiel. Met mijn oudste zus heb ik nadien een heel fijn contact gehad en ook zij was heel begripvol.
Wat mij bijzonder getroffen had tijdens de opstelling, was de zwijgzaamheid van mijn vader toen hij na de oorlog getraumatiseerd is teruggekomen. Dat was voor mij zeer aangrijpend. Na enkele dagen werd dit gevoel milder en ik kon zelf heel veel begrip opbrengen voor zijn zwijgzame houding omdat hij er niet over kon spreken omdat elke herinnering aan de oorlog en de krijgsgevangenschap te pijnlijk was voor hem.
Het zat dus heel diep. Ik vind het nu allemaal best oké. Ik kan nu zelf met veel lof over mijn beide ouders praten.
Daarin gaat nu mijn oudste zus helemaal in mee.
Hij was stil en zwijgzaam maar toch werd hij geraakt door mijn manier van zijn omdat hij ooit met lovende woorden sprak toen hij zei dat ik de beste uit de korf was.
Dat ik hem daarvoor dankbaar was en hoe hij er op reageerde, was ook heel duidelijk in de opstelling naar voor gekomen.
Dat was voor mij een hele fijne ervaring !
Titine, ik wil je nog danken voor het inzicht dat je telkens naar boven haalt. Het is voor mij telkens een voltreffer.
Het is als de energie die vrijkomt en zich uitspreidt als de rimpelingen op het water wanneer je er een steentje in gooit.
met vriendelijke, warme en hartelijke groeten,
E. W. – december 2019

______________

Getuigenis 40

In de opstelling werd helder dat ik de ziekte dementie bij mijn moeder diende te respecteren en bij haar te laten; het is vooral haar proces. Ik mag haar liefdevol ondersteunen en goede zorg voor haar regelen, daar zou ik mij liefst toe moeten beperken. Dat was een fijne bevestiging, maar ook confronterend. Ik merkte nl. dat ik zoveel voor haar deed en zoveel tijd bij haar doorbracht, dat ik eigenlijk haar proces mee wilde dragen: “Ach moeder, ik zie dat het zwaar voor u is, laat mij het maar mee dragen”. Een kinderlijke valkuil – uit liefde – waar ik al mijn hele leven dreig in te tuimelen. Na ruim zestig jaren had ik mijn les nog niet voldoende geleerd.
Het was dus zeer verhelderend om dit in de opstelling zo duidelijk voorgeschoteld te krijgen via de representanten.
In de praktijk heeft dat er toe geleid dat ik de weken erna stapje voor stapje begonnen ben wat meer afstand te nemen, bepaalde zorg uit handen te geven. Dat viel niet altijd mee, het is soms echt zoeken naar een nieuw evenwicht. Niet alleen tussen mijn moeder en mij, ook tussen mijzelf en mijn broer en schoonzus als mede-mantelzorgers. Met woorden kon iedereen direct erkennen dat ik teveel deed en meer zorg en tijd aan mezelf moest gaan besteden. Als het op de uitvoering aankwam, kwam er toch regelmatig een telefoontje: of ik maar eventjes …. Oef, en dan – na snel beraad – soms ‘nee’ zeggen. Het gaat mij steeds beter af:-)
Het resultaat is nu, zo’n acht weken later, dat ik meer rust en minder schuldgevoelens ervaar. Vooral minder schuldgevoel als ik er voor kies om bijv. klussen in mijn eigen huis aan te pakken. Of gewoon ‘s avonds met een boek op de bank zit om te ontspannen in plaats van bij mijn moeder te gaan zitten. Ik ben er minder mee bezig hoe lang de wachtlijst nog is van de instelling waar zij heen mag verhuizen zodra er plaats is. Ik zie het wel, zoals het nu gaat houden we het nog wel even vol. En mijn moeder? Zij kan er maar niet over uit hoe goed er voor haar gezorgd wordt en hoe fijn wij het voor haar hebben geregeld.
tot zover even,
hartegroet, Pieternel
Pieternel – februari 2020

_____________

Getuigenis 41

Als representant hebben de opstellingen veel losgemaakt/aangeraakt/zichtbaar gemaakt.
De opstelling van A., het niet gezien worden, wat drama doet, meer nog hoe ik er mee omga.
De dragende kracht van liefde en stilte.
Afgelopen week was een achtbaan van emoties, dat ik zie hoe moeilijk ik het vind om verbinding aan te gaan, mezelf durf te zijn, open durf te stellen en kwetsbaar durf te maken.
Bindingsangst, vermijdingsangst gewoon, veel angst, mijn eigen grootste vijand met zoveel verzet en weerstand, omdat ik mezelf “meet” met de ander, niet goed genoeg voel, niet veilig.
Ik zoek hulp bij dit stuk, veiligheid in mezelf.
Omdat ik uiteindelijk toch graag er wil zijn voor de Aarde, mensen die het moeilijk hebben
Er “gewoon” zijn vanuit mijn hart….
Ik wens je een hele fijne zondag samen met Johan!
Veel liefs en dank je wel dat je er bent!
J.- februari 2020

______________

Getuigenis 42

Ik heb de opstelling als zeer bijzonder en bevrijdend ervaren. Ik vond het héél intens om mee te maken. Eén van mijn hoogtepunten van 2019.
Blij dat ik dit kon en mocht doen/ervaren.
Na de opstelling is de druk en het brandende gevoel in mijn schildklier weg getrokken. En tot op vandaag is dat niet terug.
Ik sta meer in mijn kracht, opmerkelijk ook naar mijn moeder toe, wat voorheen nooit lukte. Ik kan haar ‘meer’ verdragen/aanvaarden.
Ik wil je dus met heel veel liefde bedanken voor deze ervaring en begeleiding! Tot snel.
F. – januari 2020

______________

Getuigenis 43

Bij mijn vraag naar een online opstelling, had ik helemaal geen verwachtingen over de mogelijke afloop. De afspraak was om de magie haar werk te laten doen.
Het hele verhaal en gebeuren errond klopte en nu we enkele dagen verder zijn, voel ik dat er een grote blokkade is weggevallen waardoor de liefde in mij en rondom mij weer kan stromen.
Ja ik nam deel aan een online opstelling als vraagsteller.
Alhoewel ik eerst wat twijfelde maar met een webcam aan mijn computer gehecht, werkte dat zodanig goed, dat de kleine stress hierrond helemaal weg was.
Een groot voordeel voor mij was dat we contact maakten van thuis uit, zonder verplaatsingen.
Lita works, liefde is het antwoord.
Super en hartelijk dank Titine!
Ik kijk uit naar de volgende opstelling!
E.W. – november 2020

______________

Getuigenis 44

Het was voor mij de allereerste keer dat ik een familieopstelling liet doen en wist totaal niet wat ik moest verwachten.
Ik voelde meteen een diepe connectie met Titine. Er werd meteen gericht gewerkt en er werden lagen bloot gelegd die geheeld dienden te worden. Tranen stroomden en tegelijkertijd ging mijn hart stilaan open. Ik voelde mij geborgen in de groep representanten en door Titine, die deze opstelling heel deskundig in liefde begeleidde. De dag nadien keek ik totaal anders naar mijn familie, naar de wereld om me heen. Ik voelde een ontzettende blijheid, maar vooral dankbaarheid. Het was alsof er een enorme last van mijn schouders was gevallen en mijn hart opnieuw helemaal open stond voor liefde, dankbaarheid en vreugde. Wat een mooi cadeau …
Liefs,
Marleen Simon – februari 2021

______________

Getuigenis 45

Deze zomer heb ik mij voor het eerst opgegeven als aanvrager voor een familieopstelling. Sinds de ongeneeslijke ziekte van mijn papa in 2014 bekend raakte is er in onze familie heel veel bewogen. We werden met z’n allen uit onze ratrace geslingerd en staan sindsdien allen oog in oog met de vergankelijkheid van het leven en de vraag wat de betekenis van ons bestaan mag zijn. Geen makkelijke vragen kwamen op ons pad. Ik heb ondertussen geleerd dat je je beter niet verliest in die vragen maar dat aandacht geven aan je innerlijke wereld toch zo noodzakelijk is . De familieopstelling door Titine bij mijn dierbare Buurvrouw Inge van 2Refresh in Middelburg heeft absoluut bijgedragen tot mijn proces. Een bijzonder mooie ervaring over onze familie. Inzicht hoe wij als kinderen vergeten zijn geweest in de werkzaamheden en omstandigheden van elke dag. De bewustwording via de opstelling welke invloed dit heeft gehad op mij als persoon en hoe ik daar verandering in kan brengen voor mijn eigen kinderen die mij zo ontzettend dierbaar zijn. Ik ben dankbaar voor deze dag en de kans die ik gekregen heb om trauma’s die ik in de familie heb meegedragen te kunnen loslaten, de positie van mijn zus beter te kunnen begrijpen en een stapje dichter te kunnen zetten naar mijn mama toe. Opmerkelijk was ook dat mijn mama mij tijdens mijn opstelling belde. We hebben achteraf een diep gesprek kunnen voeren zonder dat ik haar vertelde wat ik die namiddag gedaan had.
Van harte,
Jessie – juni 2021

______________

Getuigenis 46

Inmiddels mag ik al meerdere jaren deelnemen aan de opstellingen van Johan en Titine. Zowel als vragensteller en als representant, zowel live als digitaal. Iedere keer sta ik versteld van de veilige setting en holding space die gecreëerd wordt door deze twee professionals. En iedere keer kwam ik in een transformatieproces dat mij verder helpt in dit leven.
In september van dit jaar werd ik als vragensteller bediend met een prachtige opstelling waarin helder werd wat mijn plek in mijn familiesysteem en mijn zielenpad is. Er waren tijdens deze opstelling momenten dat ik op wilde geven, de ruimte uit wilde rennen, in wilde storten, en toch wist Titine mij op de juiste manier aan te sporen te blijven kijken. De opstelling werd daarvoor zelfs opnieuw opgebouwd. De inzichten en het helende proces die daaruit voort kwamen hebben mij mijn bestaansrecht weer kunnen doen ervaren. Iets dat helemaal nieuw voor me is. En er was nog meer. In november besloot ik om in december weer deel te nemen aan de middag opstellingen, wederom als vragensteller. Het vervolg op wat in september in gang was gezet, zo blijkt nu. Wederom een heldere opstelling met vooral veel herkenning en erkenning voor mijn intuitie en het volgen van mijn pad. Bestaansrecht en een blik op de toekomst, daar kan ik weer verder in groeien. Ontzettend dankbaar voel ik mij tegenover deze prachtige, liefdevolle mensen. Ik wens dat jullie nog vaak via opstellingen, astrologisch consult en individueel contact met mij mee willen lopen in mijn levensproces.
Iris – december 2021

______________

Getuigenis 47

Lieve Titine en Johan,
Dank jullie wel, voor het mooie werk wat jullie leveren.

Ik keek er zo naar uit om mijn eerste opstelling bij jullie mee te maken. Ik kwam met de intentie om de band met mijn moeder om te buigen van belastend naar draagbaar. Toen de opstelling zich voordeed, en ik mezelf in een ander persoon mocht aankijken deed dit me vanbinnen heel kwetsbaar voelen. Iets wat precies al jaren als blokkade op mijn hart lag.
Na de opstelling voelde ik me gedragen door jullie en dit gaf me de kracht om alles op een andere manier te zien, te voelen.
Ik kreeg nadien heel wat inzichten waarmee ik aan de slag kan, de band met mijn moeder voelt acceptabel, ik accepteer mijn moeder voor wat en wie ze voor me is/kan zijn.
Het mooiste aan de opstelling is dat de band met mijn eigen dochtertje zo hecht en soepel is geworden, ik voel de liefde vloeien.
Ik ben dankbaar, dat het lot me tot de opstelling geeft gebracht.

Gwenaëlle – december 2022

______________

Getuigenis 48

Ik heb een sterk gevoel bij mijn opstelling: 2 diepe ervaringen. De eerste, mogen doorvoelen dat ik de overgave heb om te vertrouwen op het leven dat me gegeven is door mijn ouders. Ik merk inderdaad dat hun´problematiek´ de mijne niet meer is. Ze zijn mijn ouders en ik ben dankbaar voor zowel hun steun en trots als voor mijn loskomen.
De 2de ervaring, deel uitmaken van de creatiedriehoek, was zo fijn. De transformatie, die al jaren bezig is, krijgt vorm, krijgt invulling.
In mooie verbinding met mijn zielswaarheid, en in verkennende verbinding met mijn meesterschap.
Ik heb de dramadriehoek deze week nog in mijn les gebruikt. Leerlingen vonden het boeiend 😊
Dus, ja, rustgevende opstelling. Verdieping.
Ria Mortier – 23 maart 2023

______________
Getuigenis 49
Dag Titine
Het valt moeilijk te beschrijven in woorden wat voor een ongelooflijke dingen er op mijn pad zijn gekomen sinds de opstelling. Zoveel synchroniciteiten. De man en de vrouw in mij beginnen te onderhandelen. Duizend maal dank! 💚 Valérie S. – 5 april 2023
______________
Getuigenis 50
Na een zware operatie met een nare nasleep, werd ik door mijn voetreflexologe doorverwezen naar Titine. Ik wilde op zoek gaan naar wat mijn symptomen me wilde vertellen. Ik had zelf het gevoel dat ik mijn vrouwelijke voormoederlijke lijn wilde onderzoeken, kijken wat daar nog zat dat ik meedroeg. Het contact met Titine was meteen heel aangenaam. Ik voelde me volledig op mijn gemak bij haar. Ze begeleidde me, merkte op, voegde toe, bevroeg me. Er kwamen heel wat inzichten. Een paar weken later belde ze me op voor een nazorggesprek. We zetten nog eens op een rijtje wat ik had gevoeld, nog voelde en of er dingen naar mijn gevoel veranderd waren. Ik vond het een topbegeleiding, en ik zou het iedereen aanraden die zoekende is.

Hartelijke groet,
Saskia – mei 2023
_______________
Getuigenis 51
Dankjewel om hetgeen ik al wist naar mijn voelen te vertalen.
Joke – oktober 2023

_______________
Getuigenis 52
Beste Titine,
Ik wil je bedanken voor de waardevolle opstelling die ik mocht ervaren bij je.
Al enige keren was ik aanwezig geweest als representant. Daar was ik steeds onder de indruk van je intuïtieve aanvoelen, je uitgebreide kennis en je gedecideerde aanpak. Ik voelde dat ik graag ook door jou een opstelling zou laten begeleiden. En zo geschiedde, met verstrekkende gevolgen.
De opstelling legde heel wat bloot en zette nog meer diepgaand in beweging. Het liet vastgelopen liefde weer stromen en bracht mildheid. Het heeft een wezenlijke impact op mezelf. Ik ben je oprecht dankbaar hiervoor.
M.M. – januari 2024

_______________
Getuigenis 53

Lieve Titine,
Vooraf: toen ik naar je toereed kwam het welbekende liedje I’m alive van Céline Dion nog even op de radio. Ik kon het toen een beetje zingen en neuriën maar de titel wist ik niet meer precies. Toen ik terug thuiskwam,
heb ik het even opgezocht. Het liedje was zowel goed als inleiding als voor een sublieme afronding van mijn opstelling.
Ik voelde me beladen bij mijn aankomst bij jou en ik keerde als een vederlicht iemand terug huiswaarts. Alsof ik vleugels had gekregen!
De opstelling had mij zoveel inzicht en vooral ook zoveel liefde voor het leven,  mijn leven gegeven.
Wat ben ik je hiervoor dankbaar Titine! Het was een schot, recht in de roos!
De magie werkt nog steeds door! Nogmaals dankjewel!
Met vriendelijke groeten,
E. W. – april 2024