Webinar-serie Trauma en innerlijke verdeeldheid met Janina Fisher, PhD

Cliënten helpen hun persoonlijkheidsdelen te omarmen.

Vier avonden van 19.00 tot 21.00 uur + extra Q&A:
Module 1: dinsdag 30 mei 2023
Module 2: dinsdag 6 juni 2023
Module 3: donderdag 15 juni 2023
Module 4: dinsdag 20 juni 2023

Extra Q&A: donderdag 6 juli 2023

Met Nederlandse ondertiteling van de opnames!
Traumatische ervaringen en onveilige gehechtheid hebben verschillende pijnlijke gevolgen. Je zenuwstelsel raakt ontregeld, je voelt je gestrest of juist verdoofd, het is alsof het nergens veilig is en je hebt moeite met relaties. Daarnaast kennen trauma en onveilige gehechtheid nog een ander specifiek kenmerk: fragmentatie. Over de functie van fragmentatie (innerlijke splitsing) als overlevingsstrategie en hoe cliënten kunnen worden geholpen om te herstellen spreekt Janina Fisher tijdens dit webinar.    

Janina Fisher, PhD, is gediplomeerd klinisch psycholoog. Ze is lid van de raad van bestuur van de Trauma Research Foundation, een netwerk voor onderzoek naar behandelingen van trauma dat in 2018 is opgericht door Bessel van der Kolk en Licia Sky. In het verleden was ze voorzitter van de New England Society for the Treatment of Trauma and Dissociation, docent aan Harvard Medical School, adjunct-onderwijsdirecteur van het Sensorimotor Psychotherapy Institute en supervisor voor de EMDR International Association. Ze staat internationaal bekend als deskundige op het gebied van traumabehandeling en is vermaard om haar expertise als therapeut en supervisor. Ze is gastspreker geweest op onder meer het Cape Cod Institute, de Harvard Medical School Conference Series, de EMDR International Association Annual Conference, en de University of Wisconsin. Janina Fisher geeft lessen en voordrachten in binnen- en buitenland over onderwerpen die verband houden met de integratie van onderzoek en behandeling en hoe deze nieuwere benaderingen van traumabehandeling zijn te integreren in de traditionele therapeutische benaderingen.
Janina Fisher is de auteur van onder meer Innerlijke zelfvervreemding overwinnen na trauma: Het onderscheiden en verenigen van persoonlijkheidsdelen en De levende erfenis van trauma transformeren: Een werkboek voor getraumatiseerde mensen en therapeuten. Samen met Pat Ogden schreef ze Sensorimotor Psychotherapy: Interventies voor traumaverwerking en het herstel van gehechtheid.